Новини

МБАЛ Ардино с нова медицинска апаратура:

Доставката е извършена по проект „Smille“, финансиран по програма INTERREG "Гърция-Бъргария" 2014-2020


На 31.03.2023 г. МБАЛ Ардино ЕООД се сдоби с носилка за транспортиране на заразно болни пациенти, доставено  беше и медицинско оборудване и обзавеждане, което включва апарат за електротерапия, автоклав, пациентни монитори, болнични легла,  апарат за ултразвукова терапия, кислородни палатки за неинвазивна вентилация.Румен Радев На посещение в Кърджали (21.10.2022)

Президентът на Република България г-н Румен Радев и министърът на отбраната г-н Димитър Стоянов, посетиха Кърджали, по повод отбелязване на 110 години от освобождението на града. По време на срещата си с местни представители на бизнеса, спорта и културата, представихме ISOSPACE 40N. Пред тях изразихме готовност да произведем подобно изделие, за военни цели, което ще бъде готово в най-скоро време. Изолационната носилка за химическа и биологична защита ще бъде сертифицирана по международно признатия стандарт AQAP за производители на продукти, свързани с отбраната за съответствие с изискванията на определен модел съюзна публикация на НАТО за осигуряване на качеството.  


Supersonic – годишно събитие на София Тех Парк за иновации и технологии (10.11.2022 Г.)

Събитието се проведе на 10 ноември 2022 г. в иновационен форум „Джон Атанасов“ в научно-технологичния парк с тема:"TECH & KNOWLEDGE TRANSFER"

Събитието е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Форумът е посветен на научно и технологичния трансфер и подобряване на синергията между науката и бизнеса с цел създаване на повече български иновативни стоки и услуги, конкурентни на световните пазари.

В конференцията Supersonic TECH & KNOWLEDGE TRANSFER участваха лектори, водещи световни експерти от различни научни области, повече от 30 представители на инвеститорски компании и организации, които работят в областта на рисковия капитал, както и над 30 водещи български учени и изследователи.

"АМС" ООД представи  ISOSPACE 40N, специално предназначен за временна изолация и транспортиране на инфекциозно болни пациенти. Иновативният за България продукт се отличава с уникално лека, сгъваема конструкция и изключително компактен електронен блок, които са без еквивалент при други подобни продукти на пазара. 

Сред партньорите на събитието, припознали каузата на Supersonic като своя, са – ИАНМСП, Endeavor, BESCO, ПАРА, Ratio, STEAM Cluster, Патентно ведомство на Република България, IMEC, Economic.bg, Dev. BG, , Dir.bg, MediaBriks, BG Nauka.


МБАЛ "Хасково" АД сама ще произвежда кислород, вместо да го купува (24.01.2022)


МБАЛ "Хасково" АД закупи генератор за производство на кислород с оборудване за пълнене на кислородни бутилки.

 Кислород генераторът ще бъде монтиран в сграда срещу входа на Неврохирургично отделение до паркинга на линейките.

Досега болницата разполагаше само с резервоар, където се доставяше и съхраняваше кислорода.

МУ-Пловдив с нов ламинарен бокс (15.12.2022 г.)


В Клинична лабороатория към Медицински университет Пловдив беше инсталиран и пуснат в експлоатация нов Ламинарен бокс с клас II на биологична защита. Съоражението е с автоматично управление на подаваният въздушен поток и поддържане на постоянна скорост на ламинарния поток.УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович” АД започна етапно подновяване на оборудването в операционните си зали (20.04.2023 г.)

УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович” АД, поднови една от операционните си лампи в операционна към Клиника по хирургични болести. Новата лампа е снабдена с вградена камера и медицински монитор закрепен на допълнително рамо, чрез който  може да се преглеждат образите и записите от оперативното поле.


Нов операционен блок в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" АД (10.10.2013 г.)

Екипът на „АМС“ ООД извърши цялостно обновяване на 5 операционни зали което включваше доставка и монтаж на операционни маси, операционни лампи с таванно окачване, мобилни операционни лампи с батерия, таванни разпределителни колони, анестезиологични апарати, пациентни монитори, хурургични мивки и пълно операционно обзавеждане в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" АД – Кърджали.

 


Сърдечно-съдов център към УМБАЛ "Аджибадем Сити Клиник" с нови операционни зали (авгусст 2012 г.)

Специалистите от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център  (предишно име Сити Хоспитал анд Клиникс)  се довериха на „АМС“ ООД да извърши пълен монтаж на операционно оборудване и обзавеждане в 5 операционни зали и таванни колони в интензивно отделение.